Terapija tinejdžera

Terapija tinejdžera

orto-1Ortodontska terapija najčešće počinje u uzrastu 11–15 godine. Tipično sa 12 godina su iznikli svi stalni zubi tako da se mnoge nepravilnosti, kao što su teskoba, rastresitost i loš zagrižaj, lako mogu dijagnostikovati. Ove nepravilnosti se veoma retko mogu spontano korigovati, zato se roditelji najčešće u ovom uzrastu odluče da zatraže ortodontski tretman.

U ovom uzrastu je poželjno započeti terapiju jer mnoge negativne asocijacije na fiksne protezenisu prisutne. Mnoga deca u ovom periodu nose ortodontske aparate, a ostala žele da se uklope sa svojim prijateljima i žele da ih nose jer ih imaju i njihovi prijatelji.

orto-2U periodu adolescencije deca brzo rastu, tako da ortodonti koriste prednost skoka rasta da lakše koriguju zagrižaj i položaj zuba. Deca u ovom uzrastu imaju visok metabolizam koji pomaže da se skrati ukupna dužina lečenja i smanji nelagodnost tokom nošenja ortodontskog aparata. Osim fiksnih, možemo koristiti i različite funkcionalne aparate za korekciju nepravilnog zagrižaja.

Nove tehnike i savremeni aparati koje koristimo u velikoj meri smanjuju nelagodnost i broj kontrolnih pregleda tokom nošenja aparata, skraćuju vreme lečenja i daju nam mogućnost da problem možemo tretirati na više načina, tako da roditelji mogu aktivno da učestvuju u odabiru ortodontskog aparata. Možete birati metalne bravice, estetske bravice ili transparentne folije za tinejdžere.

Tokom prvog pregleda, dr Topalović će moći da odredi najbolji mogući tretman za pacijenta prema njegovim individualnim potrebama, da postavi plan terapije i definiše očekivanu dužinu terapije.

GALERIJA

Pre Posle
 01b  01a
 02b  02a
 03b  03a
 04b  04a

 

Pre Posle
 05b  05a
 06b  06a
 07b  07a
 08b  08a

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.