Twin Block

Twin Block

Twin block aparat je pokretni ortodontski aparat koji se koristi za korekciju distalnog zagrižaja (donja vilica pomerena unazad u odnosu na gornju), dubokog zagrižaja i ispravljanje položaja pojedinačnih zuba.

Twin block aparat se sastoji iz gornjeg i donjeg pločastog aprata, svaki od njih ima akrilatnu kosinu, kao i šrafove kojima se šire vilice, dok se za pomeranje pojedinačnih zuba u aparat mogu ugrađivati različite opruge.

Ovaj aparat za kratko vreme postiže funkcionalnu korekciju distalnog zagrižaja tako što prenosi povoljne okluzalne sile na kose akrilatne ravni koje prekrivaju bočne zube. Okluzalne sile se koriste kao funkcionalni mehanizam za korekciju nepravilnosti. Kada pacijent sastavi zube (zagrize), gornja kosina gura donju tako da se donja vilica pomera ka napred.

GALERIJA

Pre Posle
 

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.