„M“-Blok aparat

„M“-Blok aparat

„M“-Blok aparat je pokretni funkcionalni aparat koji se koristi kod pacijenata sa nerazvijenom donjom vilicom koja je u prostoru postavljena unazad u odnosu na gornju vilicu. Spada u grupu funkcionalnih aparata jer za korekciju nepravilnog zagrižaja koristi isključivo silu koja nastaje aktivacijom mišića za žvakanje. Ugrađivanjem memorijskih šrafova u gornji aparat, može se dobiti i brzo skeletno širenje gornje vilice kod mlađih pacijenata. Najbolji rezultati sa ovim aparatom dobijaju se kod mlađih pacijenata koji rastu.

„M“-Blok se sastoji od donjeg i gornjeg pločastog aparata. U donjem aparatu se nalazi šraf za širenje vilice i kosa ravan po kojoj klizi opruga koja se spušta sa gornjeg aparata. U gornjem aparatu se takođe nalazi šraf za širenje vilice, kao i opruga koja primorava donju vilicu koja zaostaje da se pomera unapred, pri čemu se stimuliše rast donje vilice i uspostavljanje normalnog odnosa i zagrižaja sa gornjom vilicom.

Istovremeno dok se donja vilica potiskuje unapred, moguće je po potrebi i širiti vilice.

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.