Frenklov aparat

Frenklov aparat

Regulator funkcije po Frenklu je pokretni ortodontski aparat koji se koristi kod pacijenata koji su u periodu rasta i koji istovremeno utiče na razvoj mičića, vilica i zuba. Aparat deluje tako što prekida nepravilne funkcije i olakšava uspostavljnje harmoničnih funkcionalnih obrazaca. Takođe, ovaj aparat stvara okruženje u kome su inhibitorni faktori uklonjeni i u kome će se formirati harmoničan odnos zuba i vilica.

Frenklov aparat sastoji se od akrilatnih delova i čelične žice. Koristi se u terapiji pacijenata kod nepravilnosti II klase (donja vilica postavljena unazad u odnosu na gornju), u terapiji zagrižaja III klase (donja vilica isturena unapred ispred gornje) i u terapiji otvorenog zagrižaja ( kada se prednji zubi gorne i donje vilice u zagrižaju ne dodiruju). Bočni akrilatni delovi i druge komponente su tako prilagođene da modifikuju način rasta pacijenta u sve tri prostorne ravni. Ovaj tip aparata deluje uporedo sa prirodnim rastom pacijenta kako bi uzrokovao željene promene u razvoju vilica i zuba.

GALERIJA

Pre Posle
 

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.