Delerova maska

Delerova maska

Delerova maska je ortodontski aparat koji se može koristiti već od 6. godine kod pacijenata sa nerazvijenom gornjom vilicom i koja je postavljena unazad u odnosu na donju vilicu.

Ovi pacijenti imaju obrnut preklop sekutića (gornji sekutići u zagrižaju su postavljeni iza donjih). Obrnut preklop sekutića se tokom godina pogoršava, tako da, ukoliko se nepravilnost ne leči, tokom pubertetskog skoka rasta donja vilica teži da preraste gornju.

Maska za lice je vrlo specijalizovan aparat koji može da pomera nerazvijenu gornju vilicu unapred u bolji odnos sa donjom vilicom, pri čemu koriguje obrnut preklop sekutića, uspostavlja bolji zagrižaj i funcije donje vilice, uspostavlja uravnotežen rast i razvoj vilica i poboljšava izgled lica pacijenta. Delerova maska se sastoji od metalnog rama sa dva naslona za čelo i bradu i intraoralnog aparata koji se cementira na gornje zube. Od unutrašnjeg dela do maske na licu se kači elastična vuča koja stvara silu i pomera gornju vilicu unapred.

Preporučuje se da terapija Delerovom maskom započne što je ranije moguće, već sa 7 ili 8 godina, jer se sposobnost za pomeranje gornje vilice unapred smanjuje kako dete stari.

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.