Ortodontski mini implanti

Ortodontski mini implanti

Ortodontski mini implanti

Ortodontski mini implanti od titanijuma koriste se u sklopu terapije fiksnim aparatima kao pomoćni element koji se ugradjuje u kost, i služi kao oslonac za aplikaciju sile kada se želi postići dobro kontrolisano, brzo i efikasno pomeranje zuba, na najudobniji mogući način.

Upotreba

Mini implanti se koriste kao oslonac za elemente fiksne proteze u slučajevima kada se ortodontska sila iz odredjenih razloga ne može primeniti direktno na zube. Oni se povezuju sa fiksnim aparatom na zubima kako bi se pomoglo zatvaranje prostora, korekcija sredine zubnih nizova, korekcija zagrižaja, kao i u mnoge druge svrhe.

Kako se postavljaju mini implanti?

Ugradnja mini implanta je veoma jednostavna! Na mesto gde se postavlja, nanosi se površinski anestetik da bi se anestezirale desni. Nakon toga se mini implant nežno aplikuje kroz desni u koštano tkivo. Postavljnje mini implanta je veoma brzo i bezbolno, brže nego što bi ste očekivali. Dok vaš doktor aplikuje mini implant, možete osećati blagi pritisak, a već tokom dana ćete potpuno prestati da osećate da je mini implant postavljen. Kada se potpuno završi ortodontska terapija, ili kada više nije potreban u terapiji, mini implant se uklanja u jednostavnoj proceduri koja traje manje od minuta.

orto3

Kako se održava higijena sa mini implantom?

Mini implanti se čiste na isti način kao i fiksna proteza. Potrebno ih je svakodnevno prati četkicom za zube i čistiti koncem za zube, kako bi se očuvalo oralno zdravlje tokom cele ortodontske terapije.Posebno treba obratiti pažnju na meka tkiva oko mini implanta jer su podložna upalnim procesima ako se nedovoljno čiste. Sva uputstva za održavanje higijene, kako o načinima tako i o sredstvima, dobićete u našoj ordinaciji od lekara i asistenta.

Podsećanje

Ortodontski mini implanti mogu biti indikovani u terapiji kako bi proces lečenja bio što efikasniji i kvalitetniji. Ukoliko imate pitanja u vezi sa ortodontskim mini implantima, molimo Vas da nas kontaktirate. Odgovorićemo na sva Vaša pitanja i dati Vam detaljne informacije u vezi Vaše ortodontske terapije.

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.