Inman ortodontski aparat

Inman ortodontski aparat

Stomatološka ordinacija Studiodent sa ponosom predstavlja novu savremenu terapijsku metodu za lečenje nepravilnosti položaja prednjih zuba. Inman aparat je fantastičan, jednostavan ortodontski aparat, veoma komforan za pacijenta, izuzetna alternativa drugim ortodontskim aparatima. On je aparat izbora kod odraslih pacijenata, kao i kod pacijenata sa recidivom koji su već nosili fiksni aparat. Inman aparat je pokretni ortodontski aparat koji stvara blag konstantan pritisak na zube koji će veoma brzo, već za 8-16 nedelja, ispraviti vaše prednje zube koji su u teskobi i loše raspoređeni u vilici.
Inman aparat koristi nitinolske opruge koje sa unutrašnje strane vrše pritisak na zube koje treba pomeriti u bolji položaj, i akrilatnu pločicu koja se postavlja na prednju površinu zuba koja takođe pravi pritisak ali u suprotnom smeru. Ove komponente rade udruženo tako što potiskuju i privlače zube u željeni položaj.
Dvostruki pritisak omogućava repoziciju zuba za veoma kratko vreme. U prošlosti, pacijenti su imali na raspolaganju samo nekoliko načina za ispravljnje zuba. Fiksni aparati i folije su veoma efikasni ali su spori i mogu biti skupi. Zbog toga se mnogi pacijenti odlučuju za porcelanske fasete, kako bi imali prave zube. Izrada faseta često podrazumeva velika brušenja zdrave zubne supstance, da bi se zubi mogli postaviti u pravilan položaj.

Međutim, Inman aparat nam daje veoma dobru alternativu. Ako vam se ne dopada ideja da brusite zube ili da mesecima nosite fiksne aparate, sada možete ispraviti vaše prednje zube brzo i efikasno za samo 8 – 16 nedelja.

Sposobnost ovog aparata da za kratko vreme koriguje izražene nepravilnosti položaja prednjih zuba, daje nam mogućnost da pacijent pre kozmetičkog tretmana ispravi zube i to nam omogućava da budemo konzervativni više nego ikada ranije i da maksimalno očuvamo zdravu zubnu supstancu.

Ako pacijent prvo ispravi zube koji su u teskobi, rotirani, u ukrštenom odnosu ili istureni unapred, za dalje kozmetičke tretmane neće biti potrebna velika priprema, fasete će biti veoma tanke a zubna supstanca maksimalno očuvana. Tretmani izgledaju bolje, rezultati traju duže i zdraviji su za zube i usta jer je olakšano održavanje higijene.

Koje su prednosti Inman aparata?

  • Lako Inman aparat je jednostavan ortodontski aparat, koji je udoban za nošenje i veoma brzo postiže rezultate u ispravljanju zuba
  • Pokretan aparat – Pacijent ga može skinuti po potrebi, što olakšava ishranu i održavanje higijene
  • Brzina – Željeni rezultati se mogu videti mnogo brže nego kod drugih ortodontskih aparata
  • Ekonomičan – Inman aparat je ekonomski isplativa alternativa tradicionalnim i estetskim aparatima

GALERIJA

Pre Posle
   

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.