Lipbamper

Lipbamper

Lipbamper je ortodontski aparat koji se koristi u ortodontskoj terapiji kod dece. Sastoji se od žičanog luka koji je u prednjem segmentu prekriven plastikom.

Luk se fiksira za prstenove na donjim molarima i postavlja se u prostor između usana i prednje strane donjih zuba.

Lipbamper je dizajniran tako da tokom terapije u dečijem uzrastu širi donji zubni luk čime obezbeđuje dodatni prostor za nicanje stalnih zuba.. On omogućava da jezik pravi blag pritisak na unutrašnju površinu donjih zuba, čime stvara novi prostor za njihovo pravilno postavljanje u niz. Istovremeno, aparat onemogućava da donja usna i obrazi prave pritisak na donje zube i da uzrokuju teskobu donjeg zubnog niza. Aparat takođe gura donje molare unazad da bi se napravio prostor za stalne zube. U nekim slučajevima, lipbamper se koristi da spreči kontrakciju donje usne da bi se omogućilo ravnanje donjih zuba.

Lipbamper se obično nosi pre fiksnog aparata, i skraćuje vreme terapije sa fiksnim aparatima kod mladih pacijenata.

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.