Čuvar prostora

Čuvar prostora

Čuvar prostora je jednostavan ortodontski aparat koji se koristi da sačuva prostor za stalne zube u zubnom nizu. Biće potreban vašem detetu koje je prerano izgubilo mlečni zub, mnogo pre nego što je stalni zub spreman da iznikne. Ako je mlečni zub izvađen prerano, susedni zubi se mogu pomeriti u prazan prostor i zauzeti mesto stalnom zubu koji tek treba da nikne, tako da on ili ostaje zarobljen u vilici ili niče van svog mesta u zubnom nizu. Kada je više stalnih zuba spremno da nikne u isto vreme, ukoliko je došlo do gubitka prostora, neće biti dovoljno mesta u zubnom luku da se svi pravilno postave. Da bi se ovaj problem sprečio, lekar može preporučiti čuvar prostora da sačuva prostor nastao preranim vađenjem mlečnog zuba.

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.