Brzo širenje nepca

Brzo širenje nepca

Aparati za brzo skeletno širenje gornje vilice (Hirax, Aparat za brzo širenje, Cementirani ekspander) mogu biti veoma važan deo ortodontske terapije. Koriste se kod pacijenata sa izrazito nerazvijenom, uskom gornjom vilicom. Oni pomažu rast gornje vilice tako što je značajno i za kratko vreme šire. Deluju tako što stvaraju bočnu silu koja pravi pritisak na dve polovine gornje vilice i pažljivo ih razdvajaju. Zahvaljujući dejstvu sile, nova kost se stvara u prostoru između vilica tako da uska gornja vilica sada može dostići odgovarajuću normalnu veličinu i uspostaviti pravilan zagrižaj sa donjom. Širenje gornje vilice takođe može pomoći u stvaranju prostora za nicanje stalnih zuba kod teskobe. Ovi aparati mogu da koriguju nepravilne skeletne odnose vilica koji, ako se ne leče u ranijem uzrastu, mogu zahtevati hiruršku korekciju kasnije u životu.

Šta možete očekivati:

  • Pacijent može imati pojačano lučenje pljuvačke prvih 3-5 dana
  • Govor može biti nerazgovetan prvih nekoliko dana, a kada se pacijent navikne na apart, govor se normalizuje
  • Pacijent može osećati stezanje ili pritisak u predelu sredine krova usta, ispod nosa, ili u predelu jagodične kosti
  • Može se pojaviti prostor između centralnih sekutića, ponekad i između bočnih zuba

Aparat za širenje

Pendex aparat

Širenje nepca

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.