Ortopedija vilica

Ortopedija vilica

Untitled-1

Ortopedija vilica je specijalistička stomatološka oblast koja se bavi dijagnostikom i terapijom nepravilnosti zuba, vilica i lica. Rezultati ortodontskog lečenja mogu biti dramatični – prelepi osmesi, poboljšano zdravlje usta i zuba i bolji kvalitet života za mnoge ljude svih uzrasta.

U našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent posvećeni smo tome da našim pacijentima pružimo najkvalitetniju ortodontsku terapiju u prijateljskom, prijatnom okruženju. Naše kvalifikacije u dizajniranju, aplikaciji i kontroli korektivnih aparata omogućavaju da zube, usne i vilice postavimo u pravilan odnos i uspostavimo optimalnu ravnotežu lica. Naš cilj je da imamo izuzetno motivisane i zadovoljne pacijente sa prelepim osmesima i odličnim zagrižajem.

Korišćenje najnovijih tehnologija pomaže nam da postignemo najbolje moguće kliničke rezultate za što kraće vreme. Dr Topalović je specijalista i magistar stomatoločkih nauka iz oblasti ortopedije vilica. Ona pohađa brojne kurseve i seminare tokom neprekidne edukacije kako bi ostala u toku sa najnaprednijim tehnološkim dostignućima u oblasti ortodoncije.

Ortodontski problemi, koji mogu nastati usled dejstva naslednih ili spoljašnjih faktora, moraju biti dijagnostikovani pre početka terapije. Za pravilnu dijagnostiku potrebno je napraviti fotografije lica i zuba, rendgen filmove i otiske zuba, što nam pomaže da donesemo ispravnu odluku o načinu lečenja i tipu aparata. Ovakav pristup podstiče naše pacijente i njihove roditelje da aktivno učestvuju u postavljanu ciljeva i plana terapije, ali i da potpuno razumeju sve detalje budućeg lečenja.

Nove tehnologije

Savremena ortodontska terapija je estetski prihvatljivija, efikasnija, brža i udobnija za pacijente. Za postizanje najboljih rezultata možemo Vam ponuditi i ‘’vidljive’’ i ‘’ nevidljive’’ aparate: metalne bravice, samoligirajuće Damon Q i lingvalne bravice, kao i estetske bravice Ice Inspire i Damon Clear.

Bez obzira da li su u pitanju ortodontski aparati za decu, adolescente ili za odrasle, mi Vam možemo pomoći da dobijete zdrav, prelep osmeh koji će trajati zauvek!

Prva poseta

Uvek smo uzbuđeni zbog susreta sa novim pacijentima tokom prve posete našoj ordinaciji. Tokom ove posete pomoći ćemo Vam da se upoznate sa radom u našoj ordinaciji i saznate više o vašoj budućoj ortodontskoj terapiji. Razumemo da su potrebe svakog pacijenta različite, a mi Vam obećavamo da ćemo Vam posvetiti pažnju koju zaslužujete.

Vaša prva poseta je ključna – ona će nam pomoći da procenimo zdravstveno stanje, daće nam da priliku da porazgovaramo o vašim potrebama, očekivanjima i mogućnostima lečenja i pomoći da definišemo idealno vreme za početak terapije. Možete da očekujete pažljiv i brižan pristup koji će voditi ka promišljenom toku lečenja i prelepom osmehu na kraju.

Nakon pregleda odvojićemo vreme za dijagnostička ispitivanja koja su neophodna za postavljanje odgovarajućeg plana terapije, što uključuje rendgen snimanja, fotografisanje i uzimanje otisaka za izradu modela vilica. Smatramo da je važno da analiziramo specifične potrebe svakog pacijenta zato što ozbiljno planiranje vodi ka vrhunskim rezultatima i najvećem zadovoljstvu pacijenata.

Nakon analize snimaka, u sledećoj poseti detaljno ćemo Vam objasniti kako će izgledati vaša terapija. Insistiramo na tome da naši pacijenti napuste ordinaciju sa potpunim razumevanjem o svim mogućnostima lečenja, ciljevima i dužini trajanja terapije, kao i o finansijskim mogućnostima. Izdvojićemo dovoljno vremena za sva Vaša pitanja kako bi ste bili potpuno informisani!

Rana terapija

Finger_or_thumb_sucking

Za roditelje nije uvek lako da zaključe da li će njihovom detetu biti potreban ortodontski tretman. Zato je važno znati da se prvi pregled kod ortodonta preporučuje u uzrastu od oko 7 godina, kada su iznikli prvi stalni kutnjaci i uspostavili bočni zagrižaj. Tokom tog perioda, ortodont može proceniti da li je pravilan odnos vilica i zuba u zagrižaju sa  obe bočne strane, kao i u odnosu napred-nazad. U uzrastu od 7 godina ortodontski tretman ne mora biti potreban, ali sam pregled je važan da bi se procenilo kada je najpovoljniji momenat za početak lečenja nepravilnosti ukoliko ih ima.

Detaljnije…

Terapija tinejdžera

Adolescent-treatment

Ortodontska terapija najčešće počinje u uzrastu 11–15 godine. Tipično sa 12 godina su iznikli svi stalni zubi tako da se mnoge nepravilnosti, kao što su teskoba, rastresitost i loš zagrižaj, lako mogu dijagnostikovati. Ove nepravilnosti se veoma retko mogu spontano korigovati, zato se roditelji najčešće u ovom uzrastu odluče da zatraže ortodontski tretman.

Detaljnije…

Terapija odraslih

Adul-treatment Lep osmeh u bilo kom uzrastu je vanvremenski.

Fiksni aprati nisu više samo za decu. Ispravljanje zuba se može postići u bilo kom uzrastu, pod uslovom da su Vaše desni i zubi zdarvi. Naša ordinacija Vam može ponuditi mnogo različitih tretmana koji su specijalno dizajnirani samo za odrasle pacijente.

Detaljnije…

Bravice

metal-braces

Metalni fiksni aparat sastoji se od malih bravica izrađenih od nerđajućeg čelika koje se lepe direktno na gleđ zuba pomoću ortodontskog lepka. Današnje metalne proteze su male veličine, udobnije i mnogo privlačnije nego ranije.

Detaljnije…

Pokretni aparati

REMOVABLE-APPLIANCE

Pokretni ortodontski aparati se često koriste za određena pomeranja zuba tokom mlečne, mešovite ili stalne denticije. Mogu se koristiti i u gornjoj i u donjoj vilici i obično sadrže razne tipove opruga i elastičnih elemenata za pomeranje zuba.

Detaljnije…

Retencioni aparati

Retention-appliances

Završna faza ortodontske terapije naziva se retenciona faza ili faza održavanja rezultata terapije. Ona započinje onog momenta kada se ukloni fiksni ortodontski aparat i traje minimum 12 meseci a može trajati neograničeno dugo, što zavisi od tipa nepravilnosti koja je lečena. Ritejneri održavaju zube u korigovanom položaju nakon terapije, usmeravaju zube u pravilnu okluziju i sprečavaju neželjena pomeranja zuba.

Detaljnije…

Ortodontski mini implanti

TADS

Ortodontski mini implanti od titanijuma koriste se u sklopu terapije fiksnim aparatima kao pomoćni element koji se ugradjuje u kost, i služi kao oslonac za aplikaciju sile kada se želi postići dobro kontrolisano, brzo i efikasno pomeranje zuba, na najudobniji mogući način.

Detaljnije…

Inman aparat

INMAN

Stomatološka ordinacija Studiodent sa ponosom predstavlja novu savremenu terapijsku metodu za lečenje nepravilnosti položaja prednjih zuba. Inman aparat je fantastičan, jednostavan ortodontski aparat, veoma komforan za pacijenta, izuzetna alternativa drugim ortodontskim aparatima.

Detaljnije…

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.