Ordinacija

Ordinacija

Iskustvo i nove tehnologije

Studiodent stomatološka ordinacija pruža širok spektar usluga sa jednim ciljem na umu: da kreiramo prelep, samouveren osmeh koji će trajati zauvek! Koristimo nove sigurne i bezbolne tehnike rada kako bi sačuvali prirodnu strukturu Vaših zuba i da bi postigli što prirodnije transformacije u funkciji i izgledu za što kraće vreme. Svaki korak u terapiji se sprovodi sa najvećom brigom i veštinom i obraćanjem pažnje na detalje.

Najsavremenija tehnologija

Posvećeni smo tome da ponudimo najviše standarde usluga i tehnologije koje moderna stomatologija može danas da pruži.

Digitalni rendgen Satelec X Mind

Digitalna radiografija je vrsta rendgenskog snimanja kod koje se digitalni rendgen senzori koriste umesto tradicionalnog fotografskog filma.

Prednost ovakvog načina snimanja je ušteda vremena jer se eliminiše hemijska procedura razvijanja rendgen filma, što je i ekološki veoma prihvatljivo, kao i mogućnost digitalnog prenosa i poboljšanja slike. Takođe, manja je radijacija (do 90%) u poređenju sa konvencionalnom radiografijom.

Umesto rendgen filmova, digitalna radiografija koristi digitalni uređaj za snimanje, slika je odmah dostupna na ekranu a specijalne tehnike obrade slika omogućavaju da slika bude uvećana i pregledna.

Digitalna rendgenografija u stomatologiji omogućava lekaru da čuva snimke u elektronskoj kartoteci u kompjuteru. Prednost u odnosu na klasično snimanje je što se slika prikazuje na ekranu, može se lako uvećavati i izoštravati što olakšava dijagnostiku i komunikaciju sa pacijentom, a takođe daje mogućnost da ordinacije mogu imati elektronsku komunikaciju međusobno kao i sa osiguravajuđim kućama.

Intraoralna kamera Satelec Sopro

Omogućava našim lekarima da vide više detalja i sa većom tačnošću nego što ljudsko oko može da vidi, što olakšava postavljanje dijagnoze. Ove slike se mogu prikazati pacijentu na ekranu kako bi mogao da vidi ono što sam lekar vidi u ustima. To može biti korisno za pacijente da bolje razumeju kakvo je zdravstveno stanje njihovih usta i zuba, što će poboljšati i komunikaciju između lekara i pacijenta u cilju postavljanja najoptimalnijeg plana terapije.

Lasersko beljenje zuba

Predstavlja najpopularniji način beljenja zuba danas, daje trenutne rezultate koji dugo traju. Ovaj veoma efikasan metod beljenja zuba završava se u samo jednoj poseti i uključuje čišćenje zuba, nanošenje gela za izbeljivanje na zube i potom primenu laserskog svetla koje omogućava prodiranje gela u gleđ. Za nešto manje od sat vremena, može se postići i do osam puta svetlija nijansa od prirodne boje zuba.

Vazdušni sistem za poliranje zuba

Ovaj profilaktički sistem za poliranje zuba koristi vazduh, vodu i prah natrijum bikarbonata za nežno i bezbolno uklanjanje dentalnog plaka i mekih naslaga sa svih površina zuba, naročito iz nepristupačnih predela između zuba i paradontalnih džepova. Preporučuje se za čišćenje zuba pre postavljanja ispuna. Veoma je efikasan kod pacijenata koji nose ortodontske aparate gde je održavanje higijene otežano.

Mikro stomatologija

Mikro stomatologija je novi, alternativni pristup tradicionalnoj stomatologiji kod koje se koriste inovativni instrumenti i tehnike kako bi se: karijes otkrio i lečio u početnoj fazi razvoja; da bi se uklanjala minimalna količina zubne supstance i očuvao zdrav deo zuba; da bi se postavio najmanji mogući ispun (plomba); kako bi se obezbedilo da restauracija izgleda prirodno i da dugo traje.

Mašinski proširivači kanala korena

Savremna endodoncija (lečenje kanala korena zuba) zahteva nov pristup obrade kanala korena koji nam obezbeđuju mašinski proširivači. Oni nam omogućavaju preciznu preparaciju kanala do idealne granice.

Aparat za određivanje dužine kanala korena

Za uspeh lečenja korena zuba važno je da se koren očisti i napuni materijalom do samog vrha korena, kako bi se izbegle moguće komplikacije koje nastaju ako se vrh korena ne dosegne ili ako materijal premaši dužinu kanala. Električni lokator vrha kanala korena zuba je aparat koji se koristi za precizno određivanje dužine kanala korena tako što utvrđuje tačan položaj suženja vrha korena zuba.

Aparat za izradu štitnika

Ovaj apart se koristi za izradu folija za beljenje zuba, štitnika za zube za sportiste i decu, kao i štitnika za pacijente koji imaju problem sa noćnim škrgutanjem zubima i abrazijom zuba (bruksizam).

Ultrazvučna kadica

Ovaj uređaj nam pomaže u čišćenju stomatoloških instrumenata kako bi se smanjila količina mikroba preko 90% i da bi se uklonio sav organski material sa instrumenata. Aparat čisti uz pomoć ultrazvučnih vibracija, olakšava posao sterilizacije, a sam efekat čišćenja je mnogo bolji.

Digitalna zdravstvena kartoteka

Stomatološka ordinacija Studiodent je potpuno kompijuterizovana i koristi digitalne zdravstvene kartone za čuvanje podataka o zdravstvenom stanju pacijenata, dijagnostičkim i terapijskim procedurama. Svi podaci su strogo poverljivi.