Lečenje kanala korena zuba

Lečenje zuba

Lečenje kanala korena zuba je jedna od najčešćih intervencija u stomatologiji. Indikovano je kada je centralni deo zuba koji sadrži pulpu, a koju čine nerv i krvni sudovi, zahvaćen infekcijom i nepovratno inflamiran. Ova terapija omogućava da se sačuva prirodni zub i spreči potreba za zubnim implantima ili mostovima u budućnosti.

Mnogo puta se simptom bola zuba usled karijesa i propadanja zuba, frakture ili pojava bola bez nekog posebnog razloga , može jedino ukloniti terapijom lečenja kanala korena zuba.

Oboleo zub Endodontsko lečenje zuba  Završeno lečenje
     

Indikacije za lečenje kanala korena zuba

  • Kada je oboljenje zuba doseglo pulpu i izložilo je dejstvu karijesnih bakterija
  • Trauma zuba koja redukuje ili prekida ishranu zuba
  • Prelom zuba koji uzrokuje otvaranje pulpe i izlaganje bakterijama usne duplje
  • Oboljenje desni u poodmaklim fazama koja uzrokuje infekciju pulpe

Bezbolno lečenje kanala korena!

Lokalana anestezija će omogućiti potpuno bezbolnu terapiju dok se procedura lečenja ne završi. Neki pacijenti mogu osećati blagi bol nakon zavrčene procedure, a najveći broj njih prolazi bez ikakvih neprijatnosti. Prema potrebi, vaš lekar će Vam prepisati antibiotik i lek protiv bolova.

Naš prioritet je udobnost pacijenta

Iz razloga sto je udobnost naših pacijenata na prvom mestu, u stomatološkoj ordinaciji Studiodent koristimo najnovije tehnike rada, opremu i materijale koji nam pomažu da lečenje kanala korena traje kratko, da bude efikasno i što je moguće udobnije za pacijenta.

Vaši prirodni zubi su predodređeni da traju zauvek, a mi sebi postavljamo kao cilj da se pobrinemo da tako i bude!

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.