Opšta stomatologija

Opšta stomatologija

U stomatološkoj ordinaciji Studiodent imamo veliko iskustvo u pružanju svih osnovnih i naprednih terapijskih metoda iz oblasti opšte stomatologije u cilju održavanja i obnavljanja zdravlja usta i zuba. Naše usluge uključuju oralnu higijenu, preventivnu stomatološku zaštitu, rekonstruktivnu stomatologiju, parodontalnu negu i oralnu hirurgiju. Ove opšte stomatološke procedure omogućavaju našim pacijentima da imaju jake, zdrave zube i desni tokom čitavog života. Za one koji traže dodatna poboljšanja u izgledu zuba možemo ponuditi različite kozmetičke stomatološke usluge.

Lečenje kanala korena

Lečenje kanala korena zuba je indikovano kada je centralni deo zuba koji sadrži pulpu, a koju čine nerv i krvni sudovi, zahvaćen infekcijom i nepovratno inflamiran.

Detaljnije…

Mostovi

Mostovi su zubne nadoknade kreirane tako da zamenjuju jedan ili više izgubljenih zuba. Njima je potrebna potpora susednih prirodnih zuba kako bi nosili zube koji nedostaju. Mostovi izgledaju, osećaju se i vrše funkciju kao prirodni zubi.

Detaljnije...

Zubni implanti

Implantologija je najsavremeniji način nadoknade izgubljenih zuba koji je atraktivan, udoban, trajan i stabilan. Zubni implanti mogu u potpunosti povratiti oralne funkcije i estetiku nakon gubitka zuba usled karijesa, povreda, paradontopatije i drugih stanja. Oni omogućavaju da se očuva zdrava zubna supstanca jer za fiksiranje nadoknada nije potrebna potpora susednih zuba.

Detaljnije…

Dečija stomatologija

Mlečni zubi ne traju toliko dugo kao stalni zubi, ali imaju veoma važnu ulogu u njihovom razvoju. Dok su na svom mestu u zubnom nizu, prvi zubi će omogućiti vašem detetu da pravilno govori, žvaće i naravno, da se neodoljivo smeje. Oni su ujedno i čuvari prostora za stalne zube koji će ih zameniti.

Detaljnije…

Ekstrakcija zuba

Vađenje zuba je poslednje sredstvo. Pokušaćemo da sprečimo gubitak zuba i daćemo vam savet o tome kako da se izbegnte vađenje zuba u budućnosti. Međutim, ukoliko je neophodno, vađenje činimo na bezbolnan način!

Detaljnije…

Impakcija zuba

Impakcija (nemogućnost nicanja zuba) može biti posledica nepravilnog položaja zubnog zametka usled čega zub ne može da iznikne u zubni niz. Takođe, može nastati zbog ranog gubitka mlečnog zuba ili teskobe zubnog niza. Najčešće impaktirani zubi su umnjaci, potom očnjaci i premolari.

Detaljnije…

Paradontologija

Parodontopatija je hronično uznapredovalo zapaljenje gingive koje, ukoliko se ne leči, trajno oštećuje desni, potporni aparat koji se nalazi oko korena zuba, kao i okolnu kost. Može da dovede do rasklaćenja i gubitka zuba, gubitka kosti i ozbiljnih opštih zdravstvenih problema.

Detaljnije…