Kompozitni ispuni

Kompozitni ispuni

Kompozitni ispuni se koriste za rekonstrukciju zuba koji su oštećeni karijesom, imaju defekte, koji su abradirani ili polomljeni usled traume. Oštećeni deo zuba se uklanja i potom se zub obradjuje za ispun. Kompozit se lepi za zub, ojačava ga i sprečava dalje oštećenje i širenje karijesa. Takodje, kompozitni ispun se može koristiti za kozmetičko poboljšanje osmeha promenom boje zuba ili preoblikovanjem zuba sa lošim oblikom.

U stomatološkoj ordinaciji Studiodent imamo veliko znanje i iskustvo da pomoću najsavremenijih tehnika i najkvalitetnijih materijala kreiramo kompozitne ispune koji ne čine zube samo prirodnim već su tako napravljeni da smanjuju mogućnost propadanja i lomljenja zuba u budućnosti. Kompoziti su materiajli izbora u restauraciji minimalno invazivnim metodama sa maksimalnim očuvanjem zdrave zubne supstance.

Kako se postavljaju kompozitni ispuni?

Sama procedura se obavlja u jednoj poseti. Nakon preparacije zuba, stomatolog postavlja kompozit u slojevima. Slojevi se prosvetljavaju pomoću specijalne lampe kako bi kompozit očvrsnuo. Na kraju se ispun oblikuje prema samom zubu a zatim i polira.

GALERIJA

Pre Posle
   
   
   

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.