Kompozitna nadogradnja

Kompozitna nadogradnja

Kompozitna nadogradnja je direktna tehnika rekonstrukcije zuba koja ima za cilj da se postigne prirodni izgled zuba tokom zatvaranja prostora, prekrivanja oštećenja i loše prebojenih mesta na zubima. Ukoliko to uslovi dozvoljavaju, može se primenjivati i kod frakture zuba i remodelovanja zuba sa atipičnim oblikom. Sam zahvat se izvodi u jednoj poseti tako što se oblast zuba koji se reparira izoluje, tretira gelom i ispere, a potom se nanosi kompozitni materijal koji se modeluje u određeni oblik. Ipak, kompozitne nadogradnje nisu tako izdržljive kao gleđ zuba, sklonije su oštećenju i prlelomu nego prirodni zubi, pa se za rekonstrukciju defekata na krunici i zatvaranje prostora više preporučuju porcelanske fasete jer su dugotrajnije.

Kompozitna nadogradnja ima za cilj da postigne prirodni izgled zuba tokom zatvaranja prostora, prekrivanja oštećenja i loše prebojenih mesta na zubima.

GALERIJA

Pre Posle
 
   
   

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.