Keramičke fasete

Keramičke fasete

Keramičke fasete su tanke ljuspice od porcelana koje se lepe na prednju površinu zuba i imaju za cilj da poboljšaju prirodni izgled, oblik ili položaj zuba. One mogu maskirati manje defekte, prebojenost i oštećenja zuba, dok istovremeno ispravljaju položaj zuba koji su blago rotirani ili neporavnati. Keramičke fasete su najbolje estetsko sredstvo za stvaranje osmeha Vaših snova. One su ujedno i najkonzervativnija restauracija, pri čijoj se izradi samo blago menja struktura zuba, a najveći deo zubne supstance se potpuno očuva.

Keramičke fasete se direktno lepe za gleđ zuba. Zbog svoje jednostavnosti i prektičnosti, fasete su postale izuzetno popularne i one su idealan izbor za poboljšanje vašeg osmeha.

Ova bezbolna procedura se može koristiti za korekcijju:

  • Promenjene boje zuba
  • Položaja zuba u teskobi
  • Kratkih zuba
  • Nepravilnog oblika zuba
  • Zatvaranje prostora između zuba

Keramički materijali veoma verno imitiraju po boji i izgledu prirodnu gleđ zuba. Ukoliko je boja Vaših zuba neprivlačna i ne reaguje na tehnike beljenja zuba, dr Topalovic i tim će Vam pomoći da odaberete odgovarajuću nijansu boje keramike koja izgleda prirodno i koja će Vam dati osmeh kakav ste tražili.

Pomoću faseta možemo korigovati nepravilno raspoređene zube koji su u teskobi ili ako se između njih nalaze dijasteme (prazni prostori). Takođe, fasetama možemo pokriti oštećenja na zubima nastala usled mehaničkih povreda ili usled abrazije.

Keramičke fasete traju dugo. Izrađuju se od izuzetno izdržljivog materijala čija su tekstura i boja slične gleđi zuba. Obično nisu podložne propadanju i otporne su na dejstvo sile, tako da , kako vreme prolazi, vaš novi osmeh ostaje nepromenjen. Kada se zalepe na zube, ultra tanke keramičke fasete su praktično neprimetne i veoma otporne na promenu boje.

Kakav je postupak izrade keramičkih faseta?

Nakon uklanjanja veoma tankog površinskog sloja zubne supstance sa prednje strane zuba, uzima se otisak brušenih zuba i šalje u laboratoriju gde se izrađuju tanke ljuspice od keramike, tj.fasete. Mi radimo kao tim da bi kreirali savršen oblik i funkciju zuba koji odražavaju vaše lice i ličnost, kako bi postigli optimalan estetski rezultat. U sledećoj poseti lekar lepi fasete za prednju površinu zuba. Veza između keramičke fasete i površine zuba je tako jaka da faseta postaje neprepoznatljiva na zubu. Krajnji rezultat je osmeh koji je prirodan i kakav ni jedna druga vrsta protetske nadoknade ne može da pruži.

Kombinovani tretman ispravljanja zuba

Zubi mogu veoma brzo da se isprave pomoću Inman aparata pre daljeg kozmetičkog tretmana kao što je promena izgleda osmeha pomoću keramičkih faseta. Ako su zubi oštećeni i promenjene boje a uz to još i u teskobi, ovo bi bio odličan način da se postigne najbolji estetski rezultat, uz vrlo konzervativan pristup. To znači da se i veoma teški slučajevi mogu lečiti bez masivnog brušenja unutrašnje površine zuba koje bi bilo neophodno ako bi se procedura izvodila samo pomoću faseta.

GALERIJA

Pre Posle
   
   
   

POZOVITE NAS!

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nam pošaljete e-mail ili da nas pozovete na telefon ordinacije. Radujemo se susretu sa Vama u našoj stomatološkoj ordinaciji Studiodent sa nadom da Vam pomognemo da poboljšate vaš izgled i zdravlje.

Možete pozvati na + 381 64 199 4749 ili + 381 11 324 1689 kako bi ste dobili odgovor na Vaša pitanja ili da zakažete pregled.